Motorcyklar

No Slide Found In Slider.

På museets andra våningsplan finns Club MC-Veteranernas stora samling av tvåhjulingar. Här får man lätt en kick, eller vad sägs om HVA, Douglas, Indian, Bultaco, Norton med flera? TT-maskiner är också speciellt för Arvika Fordonsmuseum.

TT-tävlingar härstammar ju från Isle of Man och var som störst i Sverige på 50-talet. Till tävlingar i Hedemora och Falkenberg kom det 100 000-tals åskådare på en helg! 

När det gäller västvärmländska racerstjärnor och TT-tävlingar, så har vi en utställning med Sven ”Furtan” Anderssons prispokaler och nostalgi. Vidare finns en monter med Birger Berggrens priser och en Union-motorcykel, som tillverkades av Unionverken i Charlottenberg, som Berggren var med och startade. Utställt finns även Leif ”X-et” Ahls sidovagnsracer från 1957 och hans sidovagnsracer från 1968, som varit ”försvunnen” i 30 år. Den mc:n är något alldeles speciellt, inte minst för att den är renoverad till ursprungsskicket.

I MCV:s utställning visas även en Triumph i sällssynt bruksskick, Velocette MAC, lättviktare m.m. En speciell klubbhörna finns också.

MOTORCYKLARNA

Om Club MCV Arvika

Club MCV Arvikagänget bildades 1984. Klubben har idag ca 420 medlemmar. Samma år arrangerade klubben sitt första Gunnarskogsrally, som blev ett av Sveriges största MC-rallyn. 2011 års Gunnarskogsrally blev det sista, och nu arrangerar klubben istället Brunskogsrallyt.

1987 öppnade MCV Arvika ett eget MC-museum, Kedjan. Det drevs fram till årsskiftet 2006-07, då man flyttade sina samlingar till samma lokaler som Arvika Fordonsmuseum.

Club MCV Arvikas hemsida
Club MCVs hemsida