Museerna

Under ett och samma tak har vi samlat Arvika Fordonsmuseum och Thermiamuseet. Ett besök ger dig en rolig och nostalgisk resa bland mängder av bilar, motorcyklar, mopeder, lättviktare, hästvagnar, slädar, cyklar, modellbilar, spisar och pannor – allt varvat med utställningsmontrar och kuriosa.

Två museer till priset av ett

Museerna är på 1400m2 och har två utställningsplan. Det hela drivs av den ideella föreningen Arvika Fordonsmuseum, som grundades 1994. Lokalen är en av Arvikas äldsta bevarade industribyggnader. Här startade Thermiaverken gjuteri och tillverkning av kökspisar, element, varmvattenberedare och pannor redan 1923. Så du kan känna andan från de gamla gjutmästarna när du vandrar runt i ett av Sveriges bästa fordonsmuseer.

Arvika var namnet – välkommen på en nostalgitripp!

Arvika FordonsmuseumThermiamuseet

Några omdömen ur vår gästbok:

”Ett av Sveriges bästa muséer”

”What A Nice Surprise”

”Flott besök på ett fint museum”

”Ein Wunderschönes Museum”

Bli medlem

Är du intresserad av veteranfordon? Bli medlem i Ideella föreningen Arvika Fordonsmuseum! Föreningen har idag ca 300 medlemmar som är med och stödjer föreningen och museiverksamheten. 

Årsavgiften för medlemskap är 200 kr för enskild medlem eller 250 kr för familj. Bankgirokonto 5100-3036. 

Som medlem får du gå in gratis på museet och du har även möjlighet till att teckna billig veteranfordonsförsäkring tack vare att Arvika Fordonsmuseum är med i MHRF (Motorhistoriska Riksförbundet). Kom in så berättar vi mer!

Entré

Vuxna100 kr
Ungdom 11-18 år samt pensionär80 kr
Barn 0-10 årGratis
MedlemmarGratis
Grupper (>10 personer)80 kr /person
Skolklasser500 kr
Guidning (i mån av möjlighet)300 kr

Vi tar kort!

Café

I caféet är det skönt att koppla av med en fika och gott bröd, eller varför inte en glass efter rundvandringarna.

Butik

Bredvid caféet hittar du museibutiken med den välfyllda bokhandeln. Böcker från golv till tak med ovanliga och vanliga mc- och bilböcker från vår egen bokshop. Här finns även ett stort urval med modellbilar och byggsatser till bra priser.

Referensbibliotek

Vill du fördjupa dig ytterligare i fordonens värld har vi ett stort referensbibliotek med över 5000 motortidningar och många böcker som finns registrerade i  en sökbar databas att botanisera i.

Konferens

Museet innehåller även en konferensdel på övre våningen. Konferenslokalen står öppen för företag, föreningar och privatpersoner att hyra, även utanför ordinarie öppettider. Ring för närmare information och pris.

Museet för alla

Museet är handikappanpassat med handikapptoalett, hiss och stora utrymmen utan trösklar och trappor.

För barnen har vi en KVAB flygplatsbil som man kan leka och låtsasköra i.